Vakantiefiets

Voor een vakantiefiets is het van belang dat deze stevig is en tegen een stootje kan. Vakantiefietsen worden gebruikt voor fietsvakanties en daarmee wordt de vakantie doorgaans afgelegd met de fiets. Gezien het feit er veel dingen zijn die men moet meenemen is het van belang dat er genoeg plek is om spullen op te slaan op de fiets zelf. Hier komt de stevigheid van de fiets van pas.

Een fietsvakantie kan vergeleken worden met een kampeervakantie. Enige verschil is dat het vervoersmiddel geen auto maar de fiets is. Het is echter wel van belang dat er genoeg spullen mee kunnen. Er moet ruimte zijn om een tent op te slaan. Men dient kleding mee te nemen en zo zijn er nog meer dingen die nodig zijn voor een vakantie.

Er is keuze tussen drie verschillende fietsen; de kant en klare fietsen, de opbouw naar wens fietsen en de maatbouwfietsen. Per fiets zal een korte beschrijving worden gegeven.

Kant en klare fietsen

Zoals het woord al aangeeft zijn deze fietsen helemaal af. Enige waar men nog iets aan kan veranderen is het stuur, de pedalen en het zadel. Deze kunnen naar wens aangepast worden om u zo comfortabel mogelijk te kunnen laten fietsen.

Opbouw naar wens fietsen

Bij Opbouw-naar-wens-fietsen gaat men uit van een standaard frame in een bepaalde maat. Van deze fiets kunt u remsysteem, kleur, schakelsysteem e.d. bepalen. Deze fiets wordt het meest verkocht aangezien men er naar streeft om u de perfect vakantiefiets te leveren.

Maatbouwfiets

De maatbouwfiets is eigenlijk te vergelijken met de opbouw naar wens fiets, alleen men kan hier zelf aangeven welke maat het frame moet zijn. De rest van de onderdelen wordt naar aanleiding van het frame gemaakt en op maat gemaakt. De maatbouwfietsen zijn alleen wel aardig geprijsd.

Voor meer informatie www.vakantiefietser.nl