Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit verschillende personen met ieder een unieke, waardevolle specialisatie. De Raad van Toezicht controleert op, en adviseert over, het beleid van de stichting en beschermd de objectiviteit en onafhankelijkheid. Met trots presenteert Stichting FietsNL daarom de volgende personen:

  

  • Dhr. Robert van Tol (MScBA) – Verenigingsprofessional, Operational Director SYBAss

Robert van Tol is gespecialiseerd in Verenigingsmanagement en werkt, in opdracht van Hooning Association Management, als 'Operational director' bij de 'Superyacht Builders Association' (www.SYBAss.org). Deze internationale branchevereniging behartigt de belangen van de meest prestigieuze jachtbouwers ter wereld. Een van de hoofdactiviteiten van deze vereniging is het verstevigen van de positie die deze jachtbouwers toebehoort in de industrie. Robert studeerde Commerciële Economie aan de Haarlem Business School en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Naast dagelijks fietsgebruik besteedt hij zijn vrije tijd regelmatig op de racefiets.

Stichting FietsNL erkent fietsendealers die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben. Het biedt deze groep vaklieden een scala aan mogelijkheden om hun positie in de fietsbranche te beschermen en zelfs uit te breiden. Als lid van het Raad van Toezicht zal Robert toezien op het bevorderen van samenwerking voor collectieve voordelen, evenals het benadrukken en verhogen van de professionaliteit in de fietsenbranche.

 

  • Dr. ir. Henk J. de Vries 

Universitair Hoofddocent Standaardisatie en Normalisatie aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. In zijn onderzoek en onderwijs besteedt hij onder andere aandacht aan de waarde en het effect van keurmerken. Henk fietst zelf dagelijks en is al jaren lid van de Fietsersbond. Zijn plek in de Raad van Toezicht past ook bij het beleid van zijn faculteit om bij te dragen aan duurzaamheid. Zie http://www.rsm.nl en http://www.rsm.nl/hdevries.

Henk is voorzitter van de European Academy for Standardisation EURAS (http://www.euras.org), vice-voorzitter van de International Cooperation for Education about Standardization ICES (http://www.standards-education.org) en Special Adviser van de International Federation of Standards Users IFAN (http://www.ifan.org). De International Organization for Standardization ISO heeft zijn normalisatie-onderwijs in 2009 onderscheiden als het beste in de wereld (http://www.iso.org/iso/the-2009-iso-award).