Hybridefiets

De hybridefiets is een kruising tussen een normale stadsfiets en een sportfiets. De hybridefiets is altijd uitgerust met versnellingen, maar zoals alle fietsen, kan er gekozen worden tussen verschillende hoeveelheden versnellingen. Wanneer u een hybridefiets gaat aanschaffen is het belangrijk te kijken naar de snelheid en het comfort.

Prijs

Waar de normale fiets (de stadsfiets), niet een al te grote investering vergt, is een hybridefiets dat wel. De prijs voor een hybride fiets start al vanaf € 700. Wanneer de hybridefiets duurder wordt, komt men al gauw aan € 1200.

Wanneer u een hybride fiets wilt aanschaffen moet u zich het volgende afvragen: “Hoe zwaar moet / mag mijn fiets zijn?”. Een fiets met voorvering weegt zwaarder dan een fiets zonder voorvering. Een andere vraag is of u wilt beschikken over een naafdynamo? Met een naafdynamo bent u altijd zeker van verlichting. Een naafdynamo neemt wel extra gewicht mee en deze soort dynamo zorgt voor meer weerstand tijdens het fietsen. Dit geldt ook wanneer het licht niet aanstaat. Per onderdeel kunt u de kwaliteit vergelijken en daarmee tot een prijs komen. Wanneer u betere onderdelen wilt, zal de prijs automatisch stijgen. Er zijn kort gezegd twee soorten hybride fietsen; de hybride fiets voor korte afstanden en de hybride fiets voor in de stad.