Museum De Barrel

Fiets museum De Barrel

In fietsmuseum De Barrel in het Friese Haulerwijk vindt u werkelijk alles wat met fietsen te maken heeft: balhoofdplaatjes, fietsbellen, carbidlampen, fietspompen, onderdelen, historische kleding en natuurlijk een grote collectie fietsen. De nog steeds groeiende collectie bevat unieke historische fietsen; sommige zijn zo’n 100 jaar oud. Maar niet alleen fietsen maar ook andere oude snuisterijen staan tentoongesteld. Wat dacht u bijvoorbeeld van oude naaimachines. Veel rijwiel fabrikanten maakten die.

U vindt er bijvoorbeeld een invalidentandem, een melkfiets maar ook een echte Hoge Bi. Maar er is meer te zien. Een grote verzameling fietsverlichting en een uitgebreide collectie belastingplaatjes. En wist u dat veel fietsenfabrikanten ook naaimachines  maakten? De Barrel heeft een flinke collectie.

'Barrel’ is Drents voor ‘rommel’. En verzamelaar/eigenaar Anne Maris is zo’n echte Drent. Toen de jeugd eens zei “daor heij weer zo’n aole barrel”, was de naam van zijn museum een feit. Maar die barrel knapte hij op. En dezelfde mensen die het toen rommel vonden, vergapen zich er nu aan.
 

Fietsmuseum De Barrel

Leeksterweg 29/31

8433 KD Haulerwijk

Website www.debarrel.nl