Elektrische Fiets

Een Elektrische Fiets kopen

Een elektrische fiets, ook wel een ‘pedelec’, is een afkorting voor pedal elektric cycle. Dit  is een elektrische fiets met trapondersteuning. Daarbij ondersteunt de elektrische motor als u zelf trapt. Bij elke trapbeweging wordt u dan geholpen, zodat het fietsen gemakkelijker gaat.

Naast elektrische fietsen zijn er ook ‘e-bikes’ waarbij u zelf helemaal niet meer hoeft te trappen om vooruit te komen. Ook zonder te trappen kan de bestuurder, door middel van een gashendel of knop, zelf de snelheid bepaald. 

Elektrische fietsen zijn beschikbaar in diverse prijscategorieën, die elk een eigen kwaliteitsniveau hebben. Duurdere fietsen hebben uiteraard betere motoren, en accu’s die over het algemeen langer meegaan. 

Waar een pedelec wordt gezien als gewone elektrische fiets en dus ook aan de eisen van een normale fiets moet voldoen, gelden bij de elektrische fietsen, waarbij niet meegetrapt hoeft te worden, meer regels. De motor mag niet boven een vermogen van 250 watt uitkomen en de maximale snelheid mag niet boven de 25 kilometer per uur. Dat is op Europees niveau bepaald en een overschrijding van deze maximale snelheid leidt onherroepelijk tot een verkeersboete. 

Een......">