Cursussen


Wat is Fiets-Fit?                                                                  
Fiets-Fit is het kennismakingsprogramma voor de beginnende fietser. Vanaf het weekend van 17/18 maart werk je tijdens zes trainingssessies onder begeleiding van (een) enthousiaste instructeur(s) aan verschillende basisvaardigheden en –technieken van het mountainbiken of racefietsen. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen aan Fiets-Fit. Het is juist de bedoeling dat je door de Fiets-Fit trainingen conditie opbouwt en je de techniek van het fietsen eigen maakt. 

Wat komt er aan bod?
Tijdens de Fiets-Fit trainingen komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden op de fiets? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Hoe kun je veilig obstakels vermijden, ook bij hogere snelheden? Wat is het nut van een warming-up? Hoe doe ik een goede warming-up? 
Op deze, en andere, vragen krijg je tijdens Fiets-Fit allemaal antwoord!

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gebruik van verschillende materialen. Welke kleding kun je het beste dragen? Wat moet je doen bij een lekke band? Veiligheid staat bij Fiets-Fit boven alles. Het is daarom verplicht om een helm te dragen tijdens Fiets-Fit! 

Tijdens Fiets-Fit komen ook andere facetten van het fietsen aan bod. Zo worden er tips gegeven over voeding en drinken. Als je fietst lever je arbeid en heb je energie nodig. Die energie haal je uit voedingsstoffen, zoals vetten en koolhydraten. Maar moet je nou voorafgaand aan Fiets-Fit een flinke bord pasta eten of kun je beter een lichtere maaltijd nuttigen? 

Sommige blessures zijn niet te voorkomen. Maar tijdens Fiets-Fit houden de Fiets-Fit instructeurs rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus. Hierdoor wordt er op een bewuste en blessureveilige manier aan je conditie en fitheid gewerkt. Kortom: Fiets-Fit betekent gezond fietsen!