Accu Rendement

Naast de kwaliteit van de accu die bij de fiets wordt geleverd (of die u zelf aanschaft) zijn er nog meer dingen die u zelf kunt doen om de levensduur van uw accu zo lang mogelijk te maken. Het is voor elke accu goed om deze eens in de zoveel tijd compleet leeg te laten lopen en vervolgens helemaal op te laden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor telefoonaccu’s. Omdat u uw fiets en telefoon vaak nodig heeft zult u niet altijd kunnen wachten om de accu ervan op te laden als deze pas helemaal leeg is. Zolang de accu om de zoveel tijd wordt ‘diepontladen’ kunt u de levensduur toch zo hoog mogelijk houden. Bij voorkeur doet u dit na ongeveer tien oplaadbeurten.

Zodra de buitentemperatuur onder de -10 graden Celsius komt, kunt u de accu het beste binnen bewaren. De actieradius kan in het meest extreme geval namelijk halveren als de accu te koud wordt. Uiteraard kan dit alleen als de accu’s niet in het frame zijn weggewerkt. In dat geval wordt aangeraden om de accu altijd aan de lader te laten staan. Bij nikkel-metaalhybrides wordt sowieso aangeraden de accu altijd binnen (dus op kamertemperatuur) te bewaren.

Voor een goede werking van de accu wordt ook de tip gegeven de accu voor gebruik een keer helemaal op te laden en weer leeg te laten lopen. Bij voorkeur herhaalt u deze handeling nog twee of drie keer. Let er bij een nikkel-metaalhybride accu op dat deze eigenlijk niet te gebruiken is bij een temperatuur onder de -5 graden Celsius.