Fiets Kopen

Nieuwe fiets kopen

Voordat u een nieuwe fiets koopt, zijn er veel dingen om over na te denken. Waar wilt u de fiets uiteindelijk voor gaan gebruiken? En hoe intensief bent u van plan te gaan fietsen? Voor elke doelgroep zijn immers speciale fietsen te koop, dus er is volop keuze. Onder ‘Een Nieuwe Fiets’ wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden op fietsgebied en waar u kunt denken voordat u een nieuwe fiets koopt.

Waar kan ik een nieuwe fiets kopen? 

Soms wordt de beslissing over het type fiets gemaakt in hetzelfde proces als de beslissing wáar de nieuwe fiets wordt gekocht. Soms staan beide beslissingen los van elkaar. Er zijn dan diverse plekken waar u naar toe kunt gaan om een nieuwe fiets aan te schaffen. Ofwel u kiest voor een fysieke fietsenwinkel, met personeel dat er rondloopt en u nog verder kan helpen met uw uiteindelijke keuze. Dit kan een algemene fietsenwinkel zijn, die voornamelijk stadsfietsen en dergelijke verkoopt, of een sportspecialist die eigenlijk alleen racefietsen en mountainbikes verkoopt. Zie daarvoor ook ‘de Sportspecialist’ onder ‘Een Nieuwe Fiets’.

Een nieuwe fiets kopen via internet 

U kunt ervoor kiezen een nieuwe fiets te kopen via internet. Steeds meer online fietsenwinkels openen hun digitale deuren en vaak bieden zij een voordelige prijs. Dit kan omdat zij geen pand hoeven te onderhouden. Dit maakt dat het proefrijden, een het inruilen van uw oude fiets, het afgestellen van de fiets op uw lichaam, de eventuele garantie afhandelingen een risico. Het is lastig vast te stellen of een webwinkel betrouwbaar is en u de kwaliteit levert die u belooft wordt of zelfs een fysieke winkel. Eventuele problemen aan de fiets kunnen resulteren in het terugsturen van de fiets, maar dat kost allereerst moeite en vaak ook nog geld.