Tweedehands fiets kopen - 15:46 07-11-12

Tegenwoordig kost alles geld, en gezien de nieuwe ontwikkelingen zal hier voorlopig ook geen verandering in komen. Maar het toeval wil dat de fiets er ineens mee stopt, of gewoon versleten is wat nu? Nieuwe fiets of toch maar even een tweedehands fiets kopen?

Voordelen van een nieuwe fiets zijn duidelijk en uiteengezet in een eerder artikel op de website. Nu wordt de aandacht gericht op tweedehandsfietsen. Een tweedehandsfiets kopen heeft zijn voordelen en zijn nadelen. In dit artikel worden deze voor – en nadelen zo goed mogelijk uitgewerkt.

Allereerst de voordelen van een tweedehands fiets kopen: Grootste voordeel is uiteraard de prijs van een fiets. Deze ligt vanzelfsprekend lager dan een nieuwe fiets die uit de winkel gereden wordt. Een tweedehands fiets kopen is ook makkelijker gedaan, omdat er minder eisen aan worden gesteld. Vaak is het zo dat de tweedehands fiets voor een korte periode aangeschaft wordt. Dealers zijn vanzelfsprekend niet te springen om een tweedehands fiets te verkopen, want een nieuwe fiets regelt automatisch veel meer op. Maar desondanks is het wel positief dat dealers überhaupt een tweedehands fiets beschikbaar stellen. Naast het prijsvoordeel is het ook een voordeel dat er nog wat gedaan kan worden aan de afstelling van de fiets. Mocht de fiets niet helemaal goed zijn, kunnen er altijd aanpassingen gedaan worden. Zo bespaart u een aardige som geld en kunt u toch gebruik maken van een goede fiets.

Nadelen

De nadelen van een tweedehandsfiets kopen zijn als volgt: men moet genoegen nemen met wat de dealer aanbiedt en het idee dat iemand deze fiets heeft gehad, en je dus niet weet wat er allemaal mee gebeurt is, schrikt mensen soms af. Om in te gaan op het eerste nadeel; dealers hebben zeer waarschijnlijk geen grote keuze in tweedehands fietsen. Wanneer u een tweedehands fiets gaat kopen is het dus maar de vraag of de fiets die u wilt aanwezig is bij de specifieke dealer van uw voorkeur. Wanneer men spreekt ver het kopen van een tweedehands fiets is het niet duidelijk wie er op gereden heeft. Qua bouw van de fiets kan niks mis zijn, maar toch overheerst er bij veel mensen de vraag: “Wat is er mee gebeurt”? Dit is namelijk ook het geval bij de aanschaf van een tweedehands auto, maar dit is niet te veranderen. Het gevoel heeft u of heeft u niet. Dat ligt meestal aan de persoon in kwestie.

Ondanks de eventuele nadelen is een tweedehandsfiets kopen geen slecht plan. De fiets is niet kapot, want hij is gewoon nagekeken door de dealer voordat hij in de verkoop gaat. En wanneer het financieel iets minder is, is een tweedehandsfiets kopen geen raar plan.