Racefiets en uitrusting - 13:10 16-10-12

Wanneer het lekker weer is, is er niks lekkerder om heerlijk de racefiets te pakken en er op uit te gaan. Tijdens deze trip is het belangrijk dat er een aantal dingen zijn die u altijd bij u moet hebben.

Wanneer de mogelijkheid daar is en je bent een groot liefhebber van fietsen en in het bijzonder hard fietsen, laat je deze niet onbenut en trek je er op uit. Samen met vrienden of alleen trek je er op uit om eens lekker hard te fietsen. Wat is belangrijk dat je meeneemt als je zo’n tocht gaat maken?

Allereerst is het belangrijk de racefiets te checken, Zijn de banden goed, zit alles vast, is de ketting goed gesmeerd e.d. De racefiets en de uitrusting ervan zijn belangrijke aspecten. Het is aan te raden de uitrusting van de racefiets te combineren met een koerstrui en koersbroekje. De speciale schoenen en de helm natuurlijk niet vergeten. Naast de kleding is het aan te raden om eten en drinken mee te nemen. De uitrusting bestaat dan uit een bidon met daarin water, maar het is tevens aan te raden om een blikje cola mee te nemen en wat voedsel wat snel opgenomen wordt door het lichaam en tevens niet te zwaar valt.

Alles wat hierboven staat is eigenlijk heel logisch. Toch gebeurt het te vaak dat men op de racefiets zit en de uitrusting niet op orde is. Daarnaast is het aan te raden om een setje mee te nemen waarmee je eventueel een lekke band kan repareren. Door dit bijvoorbeeld in een tweede bidon te doen verbeter je de uitrusting van de racefiets.