Nieuwe fiets kopen - 12:22 26-09-12

Van de zomer naar de herfst, een ideale gelegenheid om te kijken of u tevreden bent met uw huidige fiets of dat u op zoek ben naar een andere fiets. Voor de aanschaf van een nieuwe fiets moet er gekeken worden naar opgestelde criteria waaraan een fiets moet voldoen. Dit vergt wel enige voorbereiding.

De zomer is zo goed als voorbij en de herfst komt langzaam ons land binnen. Wellicht heeft u in de afgelopen zomer verscheidene keren de fiets gepakt en heelrijk een stuk gaan fietsen. Zo vaak komt het niet voor in ons landje dat het zo mooi weer is als afgelopen zomer. Wellicht dacht u er aan om voor de zomer een nieuwe fiets te kopen. De oude fiets was een beetje versleten en u was er niet tevreden over. Maar u wist niet precies waar u op moest letten wanneer u een nieuwe fiets wilde kopen. In dit artikel wordt hier nader op ingegaan.

 

Criteria nieuwe fiets

 

Om een nieuwe fiets te kopen is het aan te raden u eerst te verdiepen in welk type fiets u wilt. Er zijn verschillende fietsen; elektrische fiets, racefiets, mountainbike en de normale fiets. Voor elke fiets gelden andere regels. In dit artikel houden we het op de normale fiets. Als u besluit een nieuwe fiets te kopen zijn er een aantal criteria die u in de gaten moet houden. de volgende criteria gelden wanneer u een nieuwe fiets wilt gaan kopen;

a) Proefrijden; is het mogelijk een proefrit te maken met de fiets om het gevoel eigen te maken

b) Is de fiets op u lichaam afgesteld; een te hoge fiets kan moeite geven met opstappen, maar een te kleine fiets kan er voor zorgen dat u niet correct op de fiets zit

c) Garantie; de dealer moet de mogelijkheid geven wanneer zich een mankement voordoet dit kosteloos te repareren

d) Fietsverzekering; vooral bij duurdere fietsen is het aan te raden om een verzekering af te sluiten.

 

Wanneer u een goed gevoel heeft bij de aankoop van een fiets kunt u overgaan tot de koop. als bovenstaande criteria doorlopen zijn is het onmogelijk dat u een slechte fiets aanschaft. De belangrijkste drijfveer om een nieuwe fiets te kopen is de prijs. De prijzen van een nieuwe fiets zijn heel verschillend. Een nieuwe fiets kopen is een redelijke uitgave, dus er dient wel goed nagedacht worden voor dat u overgaat tot de koop. Wellicht had u geen problemen met uw huidige fiets, maar dat u wel van plan bent een nieuwe fiets te kopen. Een nieuwe fiets kopen vergt heel veel voorbereiding en kennis. Wij hopen dat dit artikel u kan helpen met de beslissing.