Een fiets kopen - 16:17 18-10-12

Een fiets kopen is een behoorlijke investering en dient goed overwogen te worden. Er zijn verschillende manieren om tot de koop van een fiets te komen. Er zal u informatie gegeven worden over welke fietsen er zijn en wat u mee moet nemen in uw beslissing.

Als u een fiets gaat kopen is het belangrijk dat u kijkt naar wat voor fiets u wilt. Een mountainbike, racefiets, stadsfiets, ligfiets, hybridefiets; er zijn verschillende soorten fietsen. Op de website van FietsNL staan alle mogelijke fietsen genoemd. Aan de hand van de keuze van de fiets kan het proces beginnen. Allereerst is het belangrijk wanneer u een fiets gaat kopen, om te kijken naar de prijs en hoe de fiets er uit ziet. Het is belangrijk te kijken voor een goede fiets, want een verkeerde fiets kan rugklachten e.d. veroorzaken. Maar hoe weet u nu of een fiets goed is?

In een eerder artikel is er al wat besproken over de criteria waaraan een fiets in onze optiek aan moet voldoen. Hier ga ik dan verder niet op in. Ik richt mij voornamelijk over het proces er voor. Wanneer u een fiets wilt kopen, maar uw besluit om er niet veel geld voor uit te geven zult u moeten kijken naar eventuele andere opties. Er zijn genoeg fietswinkels die tweedehands fietsen verkopen. Deze moeten dan echter wel aan uw eisen voldoen. Het is daarom van belang om onderzoek te doen bij verschillende dealers, maar ook te kijken via internet naar fietsen. Wanneer u beslist een fiets te kopen heeft u (misschien onbewust) een traject ondergaan van prijs, kwaliteit en ook de afstand die afgelegd dient te worden tot de verkoper. Tegenwoordig worden ook veel fietsen aangeboden bij doe-het-zelf zaken. Voorbeelden zijn hierbij de Gamma, Karwei e.d. Meestal geeft de prijs van een fiets de doorslag wanneer u een fiets gaat kopen. Het is een investering die u gaat maken, dus zorg er voor dat u deze beslissing niet overhaast gaat maken.